Curry- Fűszerkeverék


Akik szeretik az indiai konyhát, valószínűleg pontosan tudják, milyen kellemesen pikáns ízt kölcsönöz a fogásoknak a sárga curry. Ízesíthetjük vele a csirkét, a sárgaborsó főzeléket vagy a zöldséges rizst, és amellett, hogy élvezetes kulináris élményt nyújt, az egészségünkre is fantasztikus hatása van.

Gyógyhatása: csökkenti a szervezetben a gyulladásokat, erősíti az immunrendszert, sőt, a rák kialakulásának kockázatát is csökkenti. Az Alzheimer-kór megelőzésében és kezelésének sikerességében is szerepet játszhat. A curry rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának csökkentéséhez. Az emésztésre is jó hatással van - a hagyományos currypor olyan összetevőkből áll (például kurkuma, római kömény, koriander, fahéj, fekete bors, gyömbér), amelyek külön-külön is segítik az emésztést.

Curry por: 2 kávéskanál római kömény, 1 kávéskanál koriandermag, fél kávéskanál fehér mustármag, másfél kávéskanál őrölt kurkuma, fél kávéskanál őrölt, szárított gyömbér, fél kávéskanál szárított görögszéna. Tegyük az egészben levő hozzávalókat egy mozsárba vagy egy erősebb mixerbe, esetleg kávédarálóba. Zúzzuk őket apróra. Hagyhatjuk darabosabbra is. Adjuk hozzá a már eleve por alakban vásárolt fűszereket, és keverjük össze az egészet. Zárt, fénytől védett edényben tároljuk. Így néhány hónapig megőrzi a zamatát, és kiválóan ízesít mindenféle indiai ételt!



Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.